SpaceX відправила в Україну тисячі комплектів Starlink

SpaceX відправила в Україну “тисячі” супутникових інтернет-комплектів Starlink, заявил у вівторок CNBC президент компанії Гвін Шотвелл.

Космічна компанія Ілона Маска почала відправляти в Україну постачання супутникових комплектів Starlink, які постачаються з антеною, штативом для кріплення та Wi-Fi-маршрутизатором, незабаром після вторгнення Росії. Українці можуть використати комплекти Starlink для прямого підключення до мережі SpaceX на орбіті, оскільки на сьогоднішній день компанія запустила близько 2000 супутників.

«Я пишаюся тим, що ми змогли надати термінали людям в Україні. Я думаю, що було надзвичайно корисно переконатися, що люди все ще спілкуються», – сказав Шотвелл під час панелі на конференції Satellite 2022 у Вашингтоні, округ Колумбія.

Маск відправив термінали Starlink в Україну після того, як український чиновник Михайло Федоров звернувся до генерального директора за допомогою, тоді як атаки Росії порушували роботу інтернету в країні.

Шотвелл не повідомив конкретніших даних про кількість тарілок, які компанія відправила в Україну. Вона додала, що більшість фінансування комплектів Starlink надійшла з приватних джерел, але додала, що «Франція допомогла» і «я думаю, що Польща допомагає».

Бiльше новин читайте на нашому каналi в TELEGRAM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередня новина Андрушівські вчені астрономи відкрили нові астероїди
Наступна новина Створено новий метод позбавлення від каменів у нирках