Андрушівські вчені астрономи відкрили нові астероїди

Вчені Андрушівської астрономічної обсерваторії відкрили нові астероїди – Бористен та Лятошинський. Назви їм дали відкривачі після ретельної перевірки всіх даних у Міжнародному центрі малих планет.

Про це повідомив Юрій Іващенко астроном Андрушівсьої обсерваторії, інформує у Фейсбук музей космонатики ім.Сергія Павловича Корольова:

«Днями до нас надійшла гарна звістка від Юрія Миколайовича Іващенка — вченого, астронома, засновника Андрушівської астрономічної обсерваторії та давнього друга нашого музею. Він повідомив про затвердження назв нових астероїдів.

Тепер серед малих планет є БОРИСТЕН і ЛЯТОШИНСЬКИЙ. Назви астероїдам надають їхні відкривачі після ретельної перевірки всіх даних у Міжнародному центрі малих планет. Кожному астероїду надається порядковий номер, який визначає його місце в загальному каталозі малих планет».

Довідково: Андрушівська астрономічна обсерваторія «Липневий ранок» офіційно визнана в Україні та світі та є членом Астрономічної асоціації України. Більшість відкриттів Андрушівської обсерваторії колективні. Причому, в рейтингу відкривачів малих планет, андрушівські вчені займають 91 місце в світі.

Бiльше новин читайте на нашому каналi в TELEGRAM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередня новина Ломаченко відмовився від бою з Камбососом заради захисту Україним
Наступна новина SpaceX відправила в Україну тисячі комплектів Starlink