SAVE UKRAINE: БЛАГОДІЙНИЙ ТЕЛЕМАРАФОН НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ

Десятки мільйонів людей подивилися двогодинний ефір із назвою Save Ukraine.

Його транслювали всі провідні українські телеканали, понад два десятки європейських, та й узагалі – кожен охочий міг подивитися на YouTube-каналі.

Акція підтримки України відбулася у серці Вашингтона, біля меморіалу Лінкольна. Зібралося декілька тисяч українців, із прапорами й плакатами. Вони просили американську владу закрити небо, допомогти зброєю та пустити українських біженців до США.

Телемарафон відкрив польський гурт переспівом “Ще не вмерла Україна”. Один за одним із закликом запинити війну й допомогти нашій країні виступали українські та іноземні зірки. Британці Bastille та американці Imagine Dragons розповіли, що одні з найкращих їхніх концертів були саме в Україні. А от всесвітньо відомий Стінг зізнався – в житті не міг подумати, що його хіт часів холодної війни знову стане актуальним. 

Демонстрацію в Берліні збирали українські організації. Досі вони виходили на вулиці окремо від великих німецьких акцій, які, на відміну від українців, були пацифістськими і закликали загально “до миру”. Українці натомість вимагають захистити над Україною небо, надати нам зброю, посилити антиросійські санкції та відмовитися від російських енергоносіїв.

До посольства Росії в Німеччині прийшли українські жінки, щоб показати – Росія вбиває українських дітей. В руках вони тримали закривавлені сувої тканини, шо символізують убитих немовлят. Символічно розвішували дитячі шкарпетки і співали колискових.

Ірландія та Аргентина, Австрія і Словаччина, Іспанія та Литва – президенти і прем’єри з усіх куточків світу засуджують варварство путінських військ і закликають жертвувати гроші Україні. Президент Франції Емануель Макрон звернувся наживо і пригадав українське місто, яке вже стало символом нелюдської жорстокості росіян – Маріуполь.

Збір коштів на гуманітарні проблеми понівеченої України ще триває. Загальну суму пожертв обіцяють оголосити днями. В українському уряді сподіваються – іноземці допомагатимуть не лише грошима.

Бiльше новин читайте на нашому каналi в TELEGRAM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередня новина Підтримка Курненської територіальної оборони громади
Наступна новина Про зняття готівки, нові кредити та достроковий вихід на пенсію – економічні новини минулого тижня