Сільськогосподарські товаровиробники можуть отримати кредит під 0%

На реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років.

За програмою “5-7-9%” українські сільськогосподарські товаровиробники матимуть можливість отримати кредит до 60 млн грн під 0% на час воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Мінагропроду.

Зазначається, що відповідно до рішення Уряду програма “Доступні кредити “5-7-9%” розширюється. Відтак, аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Сстрок кредитування за програмою “5-7-9%” залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу — на 3 роки.

Додається, що кредитування аграріїв для провадження своєї діяльності на період воєнного стану протягом 6 місяців з 0% відсотковою ставкою, після цього 5%. Кредит надається виключно на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”.

“Вартість такого кредиту буде 0%, всі відсотки компенсує держава, для того, щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі необхідні засоби виробництва та здійснити посівну компанію” — заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Бiльше новин читайте на нашому каналi в TELEGRAM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередня новина Новоград TV завітали до смт.Пулини
Наступна новина Директор ФК “Полісся” Володимир Загурський долучився до лав Територіальної оборони